METERVARER

ØKOLOGISK BOMULD

Det er vigtigt at understrege, at økologisk bomuldsproduktion ikke tillader anvendelse af giftige kemikalier eller GMO'er (genmodificerede organismer). I stedet kombinerer den tradition, innovation og videnskab til gavn for det fælles miljø – og fremmer en god livskvalitet for alle involverede.

*Op til 88% mindre vand og op til 62% mindre energi ved økologisk vs. konventionel produktion. 

ØKOLOGISK SILKE

Silke dannes, når en voksen silkeorm begynder at spinde et fibroin protein. Stammen af ​​silken er vævet i en tæt lukket puppe. Hver puppe kan danne op til 100 meter silke. Dernæst udskiller silkeormen en væske, der brænder et hul, som tillader at vævet kommer frem. Desværre beskadiger og bryder dette også fiberen. Derfor dræber landmanden silkeormen for at redde silken i almindelig produktion.
Vores silke er økologisk, fordi vores produktion tillader silkeormen at komme ud af puppen naturligt, så den overlever. Fibre fra den beskadigede puppe spindes derefter sammen og danner en silke, der har den samme luksuriøse følelse som økologisk silke med et råt udseende. Produktion af økologisk silke betyder, at der ikke er brugt nogen pesticider, insekticider eller hårde kemikalier til produktion af silkefibre og til fremstilling af den færdige vare. Vores økologisk silke er den blødeste og mest eksklusive silke, vi nogensinde har set og brugt i vores produktion.

CASHMERE

Cashmere kommer fra geder og er blødere end fåreuld. Helt specifikt er det produceret af fibre, der udgør den bløde, dunede lag af Cashmere-geder. Opsamling af disse særlige fibre er en besværlig opgave, der skal udføres manuelt i løbet af forårs sæsonen, hvilket resulterer i et relativt lille udbytte. Vanskeligheden ved indsamling af cashmere forklarer, hvorfor det er relativt sjældent. Det tager mindst to geder at fremstille en to-lags cashmere sweater.
Cashmere er blødere og lettere end fåreuld og har et højere loft, der oversættes til overdådige og luksuriøse stoffer med en silkeagtig
følelse. Cashmere geder klippes kun 1 gang om året og giver i snit 125-150 gram. Derfor er cashmere så eksklusivt.

ØKOLOGISK ULD

Uld er det mest brugte stof til jakkesæt. Noget af det mest almindelige og bedste uld kommer fra merinofår. Fårene, der er udvalgt til vores metervarer, græsser på de store australske åbne sletter, hvor der ikke bruges pestcider eller GMO.
Uld er fantastisk, fordi det ånder let. Når uld er vævet har det luftlommer og usynlige huller overalt. Luftlommerne fanger varme, mens hullerne tillader luft at bevæge sig igennem og således lade fugt fordampe.
Uld holder i årtier, hvis det behandles rigtigt. Det er naturligt vandtæt, da fårets yderuld har et naturligt vandafvisende fedt kaldet lanolin. Derudover er uld hydrofil, dvs. det kan absorbere op til 30% af sin vægt i fugt, uden at det føles våd at røre ved. Bomuld kan derimod blot absorbere op til ca. 8%. Uld har tillige den gode egenskab, at det har hukommelse, også kendt som "elastisk gendannelse" - en kvalitet, der modvirker, at metervaren krøller.
Uld er uden tvivl det fineste materiale til mænds jakkesæt, blazere og veste. Vores skræddere elsker det, fordi det tilmed også holder formen så godt.